Illegale migratie stoppen

Door Sander Loones op 6 juli 2018, over deze onderwerpen: Europees beleid, Migratie, Veiligheid, VluchtelingencrisisWat hebben we vandaag opnieuw allemaal gehoord in dit Europees parlement? Guy Verhofstadt die zegt: er is geen migratiecrisis. Philippe Lambertz van Ecolo die zegt: migratie is geen top-bezorgdheid van de Europeanen. Ze lijken de verkiezingsuitslagen te hebben gemist… In Italië, Oostenrijk, Duitsland. In Nederland, Frankrijk,
Hier in het Europees parlement denkt men nog altijd dat de crisis op te lossen is door migranten meer te gaan spreiden. En als wij zeggen: we moeten onze Europese grenzen versterken, dan zeggen zijn: inderdaad met een Europese kust- en grenswacht. Maar om wat te doen? Dat is de vraag.

Wij willen een kustwacht om de mensen-smokkelaars te breken. Wij willen daarom mensen redden en terugbrengen. Wij willen illegale migratie stoppen. Zij willen een kustwacht om nog meer bootjes naar Europa te brengen, zonder maximumlimiet. Dat zou de crisis enkel vergroten, niet verkleinen.
Zolang het europees parlement de realiteit niet onder ogen ziet, zal het achter de feiten aan blijven lopen…

Wat moeten we dus doen? 

Ervoor zorgen dat illegale migratie nooit leidt tot verblijf in de Europese Unie. Wie met mensensmokkelaars oversteekt, moeten we dus terugbrengen. 
Tegelijk is het niet realistisch om een model uit te werken dat alle druk bij de Noord-Afrikaanse landen legt. Ja, het moet mogelijk zijn om asiel aan te vragen en te krijgen. Maar dan in centra dichtbij de grote conflicten, en dus geen hervestiging vanuit centra in Noord-Afrika. En de toekenning van asiel, mag niet gelijk staan als automatisch verblijf in de EU. Meer en betere opvang in de regio moet het uitgangspunt zijn.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is