Budgettaire orde op zaken na brexit

Door Sander Loones op 22 februari 2018, over deze onderwerpen: Migratie, Europees beleid, Brexit, Veiligheid
brexit

Minder leden in de club betekent minder lidgeld om mee te werken. Dat is het oordeel van Europees Parlementslid Sander Loones over het gat dat de brexit zal slaan in de Europese begroting. De commissie Begroting van het Europees Parlement wil dat gat dichten met een hogere bijdrage van de overblijvende lidstaten. “Opnieuw kiezen de eurotraditionele fracties om extra geld te halen bij de burger in plaats van resoluut te kiezen voor efficiëntie”, zegt Sander Loones, die pleit voor een kleiner Europees budget na de brexit.

Prioriteiten herzien

Niet alleen het budget dient bijgesteld, ook de prioriteiten bij waar het geld naartoe gaat, zijn aan herziening toe. De Begrotingscommissie van de EU wil de bestaande uitgaven behouden. Maar volgens Europees Parlementslid Loones is de Europese begrotingsstal verouderd. “Nog steeds zien ze niet in dat we andere prioriteiten moeten stellen. Zij zien maar één antwoord en dat is meer Europa en meer belastinggeld”, legt hij uit.

Europese grensbewaking

Sander Loones vraagt dat Europa al zijn uitgaven grondig onder de loep neemt. Het beleid moet tegemoet komen aan de eisen van vandaag en de verwachtingen van morgen. “Zo komen de broodnodige middelen vrij om de veiligheid van onze burgers te verzekeren en te zorgen voor een kordaat, maar rechtvaardig migratiebeleid. De verdere uitbouw van de Europese grensbewaking staat daarbij centraal”, besluit Sander Loones.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is