Sander Loones en Cieltje Van Achter ondervoorzitter

Europees Parlementslid Sander Loones verlengt zijn mandaat als eerste ondervoorzitter. Als toenmalig coördinator van de studiedienst was hij een sterkhouder achter de schermen bij de regeringsonderhandelingen in 2014. Brussels parlementslid Cieltje Van Achter werd verkozen tot tweede ondervoorzitter. Ze studeerde rechten in Leuven en bezit een master in ontwikkelingssamenwerking en in internationale politiek. In haar woonplaats Brussel zet ze zich actief in voor de lokale N-VA-afdeling.

N-VA-voorzitter Bart De Wever toonde zich tevreden met zijn nieuwe ondervoorzitters: “Wij krijgen nogal eens het verwijt dat wij een harde mannenpartij zijn. Maar als maar liefst vijf talentvolle en ambitieuze vrouwen zich kandidaat stellen voor deze belangrijke functie, zie je dat die karikatuur niet klopt.”

Louis Ide opnieuw algemeen secretaris

Als secretaris verkoos de partijraad eens te meer Louis Ide. De arts en klinisch bioloog is een van de gezondheidsspecialisten van de N-VA en al jaren een sterkhouder van de partij. “Na zijn afscheid van het parlement werkt Louis in de eerste plaats in de coulissen van de politiek” verklaart voorzitter De Wever. “Maar voor de partij is hij van onschatbare waarden.”

Naast het dagelijks bestuur duidde de partijraad ook vijftien partijbestuursleden aan die, samen met de afvaardiging uit de verschillende fracties, het nieuwe partijbestuur vormen. Het gaat om Danka De Wert, Ellen Mathieu, Frieda Gijbels, Guido Vaganée, Huub Broers, Jan De Haes, Kathleen Depoorter, Koen Kennis, Linda Van den Eede, Luba Minarikova, Luc Deconinck, Magda Debrouwer,  Marc Degroote, Matthias Storme en Paul Van den Bosch.