Sander Loones wil maximumleeftijd voor reservisten omhoog

Door Sander Loones op 28 november 2018, over deze onderwerpen: Veiligheid, Leger, Verandering
Soldaten patrouilleren in centrum van de stad Brussel

“Ik merk dat steeds meer dertigers en veertigers voor Defensie willen komen werken. Die mensen wil ik de kans geven om reservist te worden.” Minister van Defensie Sander Loones wil de leeftijdsgrens voor reservisten optrekken. Nu ligt de maximale leeftijdsgrens op 34 jaar voor gewone reservisten. In 2019 moet Defensie meer dan 2.000 nieuwe aanwervingen doen. “Tot voor deze regering was Defensie een besparingspost. Nu investeren we opnieuw in onze veiligheid.”

Iets oudere reservisten

Volgens minister Loones kan de maximumleeftijd naar boven. “Mensen die bijvoorbeeld in de medische dienst, de ICT of de boekhouding willen werken, wil ik de kans geven om reservist te worden, ook als ze al iets ouder zijn”, zegt Sander Loones.

Voltijds voor het leger

Meer reservisten betekent een win-win voor Defensie én de reservist, meent Sander Loones. “Je geeft die mensen de kans om Defensie te ontdekken. Misschien beslissen ze wel om voltijds voor het leger te komen werken. Anderzijds bied je het leger de gelegenheid om te zien welk materiaal ze in huis halen”, besluit minister van Defensie Sander Loones.

Minister Loones heeft nog maatregelen klaar om het personeelstekort bij Defensie aan te pakken. Beluister hier zijn gesprek in De Ochtend.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is